Збираємо меблі самі

Збираємо меблі самі

Переваги проектування і складання меблів самостійно.

Коли ви робите ремонт в квартирі або купуєте нову то слід обзавестися і новими меблями. А придбання нових меблів на весь будинок справа досить витратна. Так чому ж не спробувати зробити меблі самому?

Адже в цьому є багато плюсів. Ніхто не говорить про те, що потрібно збирати складний великий гарнітур. Але деякі меблі типу журнального столу або шафи з розсувною системою цілком можна зібрати самому.

Які ж плюси очікують домашніх майстрів?

По-перше, істотна економія коштів. По-друге, ви самі вибираєте матеріали та меблеву фурнітуру, яка вам потрібна і підходить по дизайну або бюджету. По-третє, можна використовувати все що є у вас вдома під рукою — матеріали і елементи. І ви самі зможете підібрати колір, який вам потрібен.

Ще один величезний плюс самостійної збірки меблів — не потрібно якихось спеціальних особливих інструментів. Досить буде мати викрутку з різними насадками (звичайно, шуроповерт буде тут краще) і молоток. Вам навіть не доведеться нічого пиляти. При покупці листів ЛДСП в більшості фірм можна замовити і розпил за розміром. У деяких випадках не обійтися без інструменту і дрилі. Але якщо ви все розрахували правильно, то ці інструменти вам можуть не знадобиться.

Так з чого ж почати майбутньому меблевому майстру. Найпростіше із збірки корпусних меблів. Тому що такі меблі має певні переваги:

  • Невисока ціна;
  • Величезний функціонал;
  • Компактна і місткості;
  • Просто збирати і доглядати.

Самі корпусні меблі представляють собою конструктор. Якщо говорити простими словами, то складається з полиць та ящиків, з дверцятами або без, які зібрані між собою в різні конструкції в залежності від призначення.

Що потрібно для збірки:

  • Розрізаний за розміром плитний матеріал;
  • Меблева фурнітура;
  • Матеріал для кріплення;
  • Клей.

Тепер декілька слів про матеріал, з якого збирають меблі.

У більшості випадків використовують ЛДСП. Це дуже популярний і поширений матеріал, який практично повністю замінив дерево. Він володіє декількома перевагами. Це міцність, можливість витримувати високу температуру, широка кольорова гама. Деякі види випускають вологостійкими.

Є, правда, і мінуси — не підходить для вирізання фігурних деталей.

Також можна використовувати інші види плиткового матеріалу. Такі як ДВП і МДФ панелі.

Це тільки загальний опис. Якщо ви все ж наважитесь самостійно зібрати меблі то знайдете в мережі багато детальних інструкцій.

Оставьте отзыв

Ваш электронный адрес не будет опубликован.